Větrání průmyslových objektů a hal

Nebyl vybrán žádný obrázek
• Větrání podtlakové s řízeným ovládáním
• Větrání rovnotlaké s tepelnou úpravou vzduchu
Dostupnost: Do týdne
kód zboží: MONT4

 

Každý prostor, kde se zdržují lidé, musí být pro zajištění zdravotně nezávadného prostředí větratelný a dostatečně větraný.

Hygienické opatření stanovuje dostatečné větrání:

- Vznikající „škodliviny“ jsou z prostředí odvedeny, nebo alespoň je jejich koncentrace snížena na přípustnou hodnotu nepoškozující zdraví člověka. Přestože větrání je opatření energeticky značně náročné a v současném trendu šetření energií se hledají všechny možné cesty úspor, je nutné zdůraznit, že hygienické a provozní požadavky (tedy i větrání) musí být vždy nadřazeny požadavkům energetickým.

Nezbytný větrací vzduchový výkon je závislý na způsobu využití haly, tj. zda se počítá s čistě sportovním využitím, nebo pracovním prostředím s pobytovými pracovníky, nebo prostředí se znečistěným vzduchem obsahující škodliviny od provozních technologií.

 

Větrací systém podtlakový

Větrání je řešeno odtahovými axiálními ventilátory, s instalací na obvodu pláště nebo střešními ventilátory s umístěním ve střešním plášti budovy.

Úhrada odsávaného vzduchu a tím přísun čerstvého venkovního, je řešena protidešťovými žaluziemi s elektricky uzavíratelnými lamelami.

Ovládání a řízení větrání je na základě automatických režimů, nebo s ručním a časovým plánem dle kvality vzduchu.

 

Větrací systém rovnotlaký s tepelnou úpravou

Větrání rovnotlaké je řešeno odtahovými axiálními ventilátory s instalací do obvodu pláště nebo střešními ventilátory a pro úhradu vzduchu jsou instalovány přívodní jednotkytepelnou úpravou přiváděného vzduchu na protilehlých stranách haly.

Přívodní jednotky teplovzdušné jsou v provedení se směšováním, to znamená s nastavením poměru množství přisávaného čerstvého vzduchu a poměru cirkulačně oběhového „vytápěcího“

Teplovzdušné větrací jednotky jsou v provedení teplovodní nebo plynové.

Ovládání a řízení větrání je na základě automatických nebo ručních režimů, nebo řízením dle kvality vzduchu.