Naše infolinka: 596 910 931
Košík
0

Větrání panelových domů

Nebyl vybrán žádný obrázek
• Systém centrálního řízeného větrání střešními EC ventilátory
• Systém decentrálního větrání pomocí radiálních bytových ventilátorů
• Šachtové větrání s rotačními hlavicemi (turbíny)
Dostupnost: Do týdne
kód zboží: MONT5

 

Větrání bytových domů je důležitou součástí při celkové revitalizací bytového fondu a zateplování venkovních fasád s výměnou oken.

Důvody pro nutné zajištění větrání:

  • dosažení ideální relativní vlhkosti; jedna osoba vyprodukuje cca 2 l vody během 24 hodin, další vlhkost vzniká při vaření, praní apod. (při vysoké relativní vlhkosti dochází k množení plísní, bakterií a choroboplodných zárodků)
  • přívod čerstvého vzduchu (jedna osoba spotřebuje cca 20 000 l vzduchu za 24 hodin)
  • zajištění zvýšené hladiny CO2, který ohrožuje zdraví uživatelů bytů, zvyšuje únavu a snižuje duševní aktivitu (jedna osoba vyprodukuje v závislosti na fyzické námaze cca 17 litrů CO2za hodinu)

 

Systém centrálního řízeného větrání střešními EC ventilátory

Použití střešního odsávacího ventilátoru EC motorem, který se vyznačuje vysokým výkonem ale nízkou spotřebou energie a nízkou hlučností.

Odsávací výkon je podřízen potřebám jednotlivých uživatelů bytů.

Na základě volby – otevřít/uzavřít ovládací ventil (elektricky nebo manuálně – viz. nabídka) umístěný v koupelnách, WC a do digestoře, se změní celkový odsávací podtlak v potrubí a tím se zvýší nebo sníží odsávací výkon ventilátoru.

 

Systém decentrálního větrání pomocí radiálních bytových ventilátorů

Větrání se provádí pomocí malých radiálních ventilátorů, které jsou osazeny v jednotlivých místnostech a jsou připojeny do stoupacího sběrného potrubí.

Tlakové ztráty potrubní stoupačky, tvarovek a průchozích regulačních prvků jsou vykryty výkonem individuálních radiálních ventilátorů s potřebným pracovním bodem, které jsou instalované v bytových jednotkách.

 Přívod vzduchu se zajišťuje podtlakově přívodními regulačními prvky v rámech oken, termostatickými přívodními prvky a podobně.

Ventilátory jsou v provozu podle požadavku uživatelů, mohou být ovládány hygrostaty, čidly CO2, doplněny doběhovými spínači a spínači trvalého sníženého větrání.

 

Šachtové větrání s rotačními hlavicemi

Odvětrání může být řešeno prostřednictvím ventilační šachty, kde na vyústění na střeše budovy jsou umístěny rotační ventilační turbíny Lomanco®

V systému odvětrání doporučujeme kombinovat ventilační turbíny Lomanco® a elektrické malé ventilátory (možno použít i axiální).

K regulaci odvětrání pomocí ventilační turbíny je třeba použít regulační odsávací ventily s konstantním průtokem množství vzduchu na výstupech v bytě, z důvodů poměrového odsávacího výkonu pro všechna podlaží. 

Pro účely odvětrání šachet panelových domů je vhodné pouze použití největší a nejvýkonnější ventilační turbíny Lomanco® typ Lomanco® BIB/BEB 14, případně ventilační hlavice Lomanco® typ Lomanco® TIB/TEB 14!!!

 Ventilační turbíny a ventilační hlavice jiných typů nedosahují potřebných parametrů a nesplní požadavky na odvětrání!

 


Nakupujte bez starostí
Může vás zajímat
Užitečné informace
Zůstaňte v kontaktu

Nabídka produktů